mainos_1024

Energiatehokkuus
Lämmitys

Lämpöpumppujen saatavuusongelmat eivät ole koskettaneet yhtä suomalaista palveluntarjoajaa

MV-Jäähdytys asentaa ja huoltaa lämpöpumput kysyntäpiikistä huolimatta

CTA
Osien ja laitteiden nopea saatavuus on MV-Jäähdytyksen toimitusjohtaja Ilpo Mäkelän mukaan kriittisen tärkeää urakointi- ja huoltoliiketoiminnassa.
Kuva: Eija Ranua

Suomen villiinnyttänyt lämpöpumppuboomi ei ota viilentyäkseen. Öljyn ja sähkön räjähdysmäinen hinnan nousu on lisännyt korvaavien lämmitysmuotojen kysyntää. Kiinteistö- ja taloyhtiöt, teollisuuden toimijat sekä omakotitaloasujat ovat ryhtyneet tutkimaan vaihtoehtoisia lämmitysmuotoja.

Energiapihit ja hiilidioksidipäästöiltään maltilliset lämpöpumput ovatkin olleet vuoden 2022 puhutuin investointihanke. Lämpöpumppuratkaisut pudottavat öljy- ja sähkölämmitteisten kiinteistöjen lämmityskuluja jopa 50-80% vuodessa.

”Maalämpö on suurien kiinteistöjen ja ilma-vesilämpöjärjestelmät pienempien kiinteistöjen ykkösvalinta”, kertoo MV-Jäähdytyksen projektipäällikkö Vesa Silván.

CTA
MV-Jäähdytys on tehnyt merkittäviä investointeja logistiikkakeskuksiinsa taatakseen asiakkaidensa laite- ja varaosasaatavuuden myös poikkeusolosuhteissa.
Kuva: Jarkko Rytkönen

”Rakennusala on saanut tuntea nahoissaan myös logistiikkaongelmien aiheuttaman hinnannousun”, Silván jatkaa. Alumiinin, kuparin ja ruostumattoman teräksen hinnat ovat kaksinkertaistuneet. Markkinahäiriön enteet ovat olleet tarkkasilmäisille kuitenkin ilmassa jo pitkään.

”Osien ja laitteiden nopea saatavuus on keskeistä nopeatempoisessa asennus- ja huoltoliiketoiminnassa”, toteaa MV-Jäähdytyksen toimitusjohtaja Ilpo Mäkelä. MV-Jäähdytys onkin tehnyt aikaisempina vuosina merkittäviä investointeja laite- ja komponenttivarastoihinsa.

CTA
MV-Jäähdytys asentaa ja huoltaa kaikki lämpöpumput sekä lämmöntalteenottoratkaisut.
Kuva: Joni Alhonen

MV-Jäähdytys on kyennyt turvaamaan palvelukyvykkyytensä poikkeuksellisen hyvin myös logistiikka- ja energia-alojen häiriötilanteissa. MV-Jäähdytys asentaa ja huoltaa laadukkaasti sekä luotettavasti kaikki maalämpöpumput, ilmalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumput, poistoilmalämpöpumput ja muut lämmöntalteenottoratkaisut.

Lue lisää ja pyydä tarjous: www.mv-jaahdytys.fi

Julkaistu: 08/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »