mainos_1024

LVI
Lämmitys

Varmista että lämmitysjärjestelmä toimii oikein vielä vuosienkin päästä

Poista lika tehokkaasti vesikiertoisesta järjestelmästä syklonilianerottimella

artikkelikuva: Varmista että lämmitysjärjestelmä toimii oikein vielä vuosienkin päästä

Kaikkien vesikiertoisten lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien hyvä ja pitkäikäinen toiminta edellyttää, että verkostossa kiertävä vesi on puhdasta, vailla ilmaa tai likaa. Verkostoa uusittaessa onkin hyvä huolehtia tehokkaasta ja helppokäyttöisestä lianpoistosta.

Verkostoa rakennettaessa tai korjatessa sinne päätyy helposti likaa. Käytön aikana taas verkostoon päässyt ilma aiheuttaa ruostumista. Tämä lika kulkeutuu veden mukana ja tarttuu ahtaimpiin aukkoihin, kuten patteriventtiileihin. Lika pienentää venttiilin virtausta ja siten laskee tehoa, haittaa venttiilin toimintaa sekä lyhentää käyttöikää. Lika on myös erittäin haitallista esimerkiksi pumpuille ja vaihtimille ja saattaa aiheuttaa niiden toimintahäiriöitä tai rikkoontumisia.

kuva

Suojaa järjestelmäsi

Lika tulee saada järjestelmästä pois nopeasti ja tehokkaasti. Laitteiden tulee olla myös niin helppokäyttöisiä, että niitä tulee myös käytettyä, eikä käyttö vaadi järjestelmän pysäyttämistä tai osan verkoston tyhjentämistä.

Perinteinen suodatin tai mutapussi tukkeutuu helposti. Mitä enemmän likaa suodattimeen kertyy, sitä vähemmän vettä se päästää lävitseen. Huoltamattomana se voi johtaa jopa pumpun rikkoontumiseen. Lisäksi suodattimien puhdistaminen on usein hankalaa ja aikaa vievää.

IMI Hydronic Engineeringin Zeparo Cyclonessa ei ole lainkaan suodatinta, vaan se hyödyntää syklonitekniikka, jossa vesi johdetaan nopeaan pyörivään virtaukseen. Keskipakoisvoiman ansiosta vettä raskaammat likapartikkelit ajautuvat erottimen reunojen kautta pohjalle. Syklonitekniikka tekee erottimesta erittäin tehokkaan – jopa 9 kertaa tehokkaamman, kuin perinteiset, virtauksen hidastamiseen perustuvat erottimet.

kuva

Zeparo Cyclonen puhdistaminen on myös helppoa – riittää kun lika huuhdellaan pois erottimen pohjassa olevasta huuhteluventtiilistä. Verkosto voi olla käytössä kaiken aikaa, eikä sulkuventtiilejä ennen ja jälkeen erottimen tarvita.

Lue lisää lianerotuksesta >>

Teksti: Mikko Lättilä
Kuvat: IMI Hydronic Engineering

Julkaistu: 08/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »