Putkiremontit (sukitus)

Viemäreiden sukitus on nopea remonttimenetelmä

artikkelikuva: Viemäreiden sukitus on nopea remonttimenetelmä

Viemäriputkistojen sukittamalla toteutettaviin saneerauksiin erikoistunut Picote on kunnostanut kiinteistöjen viemäriputkia jo vuodesta 2008. Sukituksessa putken sisään asennetaan epoksihartsilla kyllästetty sukka, joka kovettuessaan toimii itsekantavana uutena viemäriputkena. Talojen rakenteita ei tarvitse rikkoa, joten työt valmistuvat paljon ripeämmin kuin perinteisissä putkiremonteissa.

Sukitusurakoinnin lisäksi Picote tarjoaa alan koulutusta ja valmistaa kehittämiään laitteita viemäreiden sisäpuoliseen saneeraukseen. Picotella on yhtiötä ja toimipaikkoja Suomessa, USA:ssa, Englannissa ja Virossa.

”Olemme maailmanlaajuisesti edelläkävijä viemärien sisäpuolisten saneerausten kehittämisessä”, toteaa Picoten myynti- ja markkinointipäällikkö Tiina Koskipahta.

Putket kuntoon pitkäksi aikaa
Viemäriputkien sukitussaneerauksia Picote urakoi monenlaisissa kohteissa: kerros- ja pientaloissa, liike- ja teollisuuskiinteistöissä sekä julkisissa rakennuksissa.

”Monesti saneeraustyö tehdään ’avaimet käteen’ -periaatteella, jolloin urakkaan kuuluu myös työnsuunnittelu ja projektinhallinta. Voimme kunnostaa koko kiinteistön viemärit kerralla – tai vaihtoehtoisesti vain ne verkoston kohdat, joissa on havaittu ongelmia tai vuotoja”, Koskipahta selittää.

”Tarjoamme asiakaskohtaisesti ’räätälöityä’ koulutusta Picoten koulutuskeskuksissa useissa maissa. Lisäksi alasta kiinnostuneet voivat suorittaa sekä maksuttomia että maksullisia kursseja useilla eri kielillä www.picoteinstitute.com -sivulla.”

”Picote myös valmistaa kehittämiämme laitteita viemäreiden sisäpuoliseen saneeraukseen. Näitä laitteita on tarjolla maailmanlaajuisesti jälleenmyyjäverkostomme kautta.”

”Tyypillisesti kunnostamme Suomessa 5 – 6 isompaa remonttikohdetta samanaikaisesti. Lisäksi työn alla on lukuisia muita, pienempiä kohteita. Vuosittain urakkakohteita on useita satoja.”

Koskipahdan mukaan Picote sukittaa vuonna 2019 muun muassa Helsingissä sijaitsevan hotellirakennuksen viemäriputket.

”Sukitus on asukasystävällinen, sertifioitu ja edullinen remonttimenetelmä. Koulutettujen asentajien ja kokeneiden työnjohtajien ansiosta urakat toteutetaan sertifioitua laatutasoa noudattaen, joten kunnostetut putket kestävät käyttöä ainakin 50 vuotta”, Koskipahta vakuuttaa.

Teksti: Ari Mononen

kita.fi - Picote logo

Julkaistu: 08/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »