mainos_1054

Turvallisuus
Valvonta & Suunnittelu

Rakenteellisen turvallisuuden varmistaminen

– riittävätkö katselmoinnit aika-ajoin vai vaaditaanko jatkuvaa mittaamista?

artikkelikuva: Rakenteellisen turvallisuuden varmistaminen

AKKE S-MEASURE järjestelmä valvoo mäkihyppystadionin rakenteita Kazakstanin Shchuchinskissa 24/7.


Suomessa kiinteistön omistajalla on vastuu rakennusten turvallisuudesta. Laajarunkoisten rakennusten rakenteellisen turvallisuuden arvioinnista säädetyn lain (v. 2015) mukaisesti rakennuksen omistajan tulee laatia rakennuksen käyttö- ja huolto-ohje, joka ”ohjaa rakennuksen omistajaa seuraamaan rakennuksen kantavuuden kannalta keskeisiä rakenteita säännöllisesti rakennuksen ominaisuuksien edellyttämällä tavalla”.

Laki ei määrittele täsmällisesti seurannan tapaa eikä sen säännöllisyyttä, mikä onkin sen merkittävin puute. Valveutuneet kiinteistöjen omistajat ovat jo kuitenkin ymmärtäneet, että paras turvallisuus voidaan saavuttaa kiinteästi asennetuilla antureilla ja niiden jatkuvalla seurannalla.

Tieto-Oskari Oy on pohjoismaiden suurin rakenteiden valvontajärjestelmien valmistaja. Yrityksellä on jo yli 10 vuoden kokemus järjestelmien valmistamisesta ja toimittamisesta. Antureita on toimitettu sekä suomalaisille että ulkomaisille asiakkaille tähän mennessä jo useita tuhansia. Muutamissa tapauksissa kiinteistön omistaja on päässyt mittaustietojen perusteella käsiksi rakenneongelmiin ennen kuin ne ovat olleet silmin havaittavissa.

Usein vieläkin tyydytään selvittämään vain katolla olevan lumen paino ja vertaamaan sitä laskennalliseen kantavuuteen. Todellinen kantavuus voi olla pienempi, koska rakennus- taikka materiaalivirhe tekee rakenteesta suunniteltua heikomman. Myös suunnittelunormit ovat voineet muuttua rakennuksen elinkaaren aikana, jolloin rakenteet on mitoitettu todellisia pienemmille kuormituksille.

Tieto-Oskari Oy:n AKKE-tuotteet mittaavat rakenteen muodonmuutoksia – sitä, mitä niissä oikeasti tapahtuu.

Tieto-Oskari Oy, Taito Heikkinen, toimitusjohtaja

´Lisätietoja: www.tieto-oskari.fi

Julkaistu: 09/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »