Turvallisuus

Suojakäsineet turvaavat tiukoissakin tilanteissa

artikkelikuva: Suojakäsineet turvaavat tiukoissakin tilanteissa

Sertifioidut vinyylipintaiset suojakäsineet soveltuvat muun muassa rakennus-, asennus- ja kiinteistötöihin. Niillä voidaan parantaa työturvallisuutta myös monilla teollisuuden aloilla, kuljetuksessa ja logistiikassa sekä palo- ja pelastustoimen vaativissa tehtävissä. Ääriolosuhteissa on tärkeää, että ote pitää.

Kotimainen perheyritys Jokasafe Oy valmistaa ja suunnittelee Evijärvellä ammattikäyttöön tarkoitettuja JokaSafe-suojakäsineitä. Ensimmäiset mallit tulivat markkinoille vuonna 1960. ”Pinnoitettuja ja osin pinnoitettuja muovikäsineitä valmistetaan monenlaisiin vaativiin käyttötarkoituksiin. Varsinkin rakennus- ja kemianteollisuudessa tarvitaan suojakäsineitä, jotka ovat mekaaniselta ja kemialliselta kestävyydeltään hyviksi havaittuja”, toteaa Jokasafe Oy:n toimitusjohtaja ja suojainasiantuntija Karoliina Sulkakoski.

Suojakäsineiden sisäpuolella voi olla puuvilla- tai tekoturkisvuoraus.

”Käsineissä on rouhepinta, joten niillä saa hyvän ja pitävän otteen. Joissakin käsinemalleissa on itse kehittämäämme TopGrip-pinnoitemateriaalia, joka parantaa käsineiden veden- ja tuulenpitävyyttä sekä kulutuskestävyyttä.”

Käsineitä joka lähtöön

Kaikki täyspinnoitetut JokaSafe-suojakäsineet valmistetaan Suomessa. Osa malleista on suunniteltu suojaamaan käsiä erityisen tehokkaasti kylmyyttä ja mekaanista kulutusta vastaan. Valikoimassa on myös erikoispitkiä, yli 35 cm:n mittaisia suojakäsineitä.

”Tällaiset käsineet lisäävät työturvallisuutta merkittävästi monissa työtehtävissä. Suojakäsineet on testattu ja luokiteltu Työterveyslaitoksen korkeimpaan kemikaalisuojausluokkaan, joten ne suojaavat vähintään kuudelta eri kemikaalilta vähintään 30 minuutin ajan”, Sulkakoski kertoo. Hänen mukaansa suosituimpia malleja ovat tätä nykyä rouhepintaiset rukkaset – joita menee paljolti vientiin – sekä yleistöihin soveltuvat JokaHold-sormikkaat, joissa on sekä pitoa että kemikaalikestävyyttä.

”Hyvän tartuntapinnan ansiosta suojakäsineillä saa turvallisen otteen, kun töitä tehdään esimerkiksi liukkailla kattopinnoilla. Toki tällöin tarvitaan myös asianmukaiset jalkineet.” ”Uusia suojakäsinemalleja ja myös asiakaskohtaisesti ’räätälöityjä’ käsineitä kehitetään koko ajan”, Sulkakoski mainitsee.

Lisätiedot: www.jokasafe.fi

Teksti: Ari Mononen

kuva

kuva

Julkaistu: 03/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikka



Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »