Turvallisuus

Helppokäyttöiset, nopeat ja tehokkaat desinfektiolaitteet kiinteistöjen käyttöturvallisuuden takaamiseen

Korkean hygieniatason ja puhtaan ilman ei tarvitse rajoittua vain määräysten vaatimiin erityistiloihin. Hyödyntämällä uusinta teknologiaa voi saman puhtaustason tarjota turvallisesti ja kustannustehokkaasti myös tiloihin joissa se koetaan tarpeelliseksi.

POIKKEAVAT AJAT VAATIVAT UUTTA AJATTELUA

Puhtaudesta on tullut turvatekijä ja siitä on kasvamassa monella alalla kilpailuvaltti asiakkaista ja työntekijöistä taisteltaessa.

Sisäilman ja pintojen mikrobit tuhoavan teknologian nopeus ja helppokäyttöisyys mahdollistaa uudenlaisten ideoiden käyttöönottoa. Ravintolat voi desinfioida vaikka joka kattausten välissä, taksit, kampaamot, hierojat, hammashoitolat asiakkaiden vaihtuessa ja kokous- ja liiketilat päivän päätteeksi jne.

UV-C TEKNOLOGIALLA TILOJEN KUSTANNUSTEHOKASTA DESINFIOINTIA

Helsingin yliopisto tänä kesänä ehtinyt jo toteamaan UV-C teknologian tehokkaaksi Covid19 virusta vastaan. UV-C:n teho perustuu solujen DNAn tuhoamiseen, joten käsittelyn ajaksi täytyy tilasta poistaa ihmiset, eläimet ja kasvit. Tilan voi käsittelyn jälkeen ottaa välittömästi käyttöön.

UV-C laitteella pystyy tuhoamaan mikrobit jopa 330m2 kokoisen tilan ilmasta ja pinnoilta reilussa puolessa tunnissa. Pienemmät huoneet, kuten WC-tilat hoituvat muutamassa minuutissa. Käsittelyn voi tehdä myös ennen mekaanista puhdistusta, jolloin myös puhtaanapitohenkilöstö on turvassa.

Laitteen käyttö on helppoa, mutta vaatii huolellisuutta ja perehtymistä. UVC lamppujen käyttöikä laitteen hankintahintaan suhteutettuna antaa yhden desinfiointikerran hinnaksi alle euron. Laitteita on sekä kannettavia (4,5kg) pienempiä tiloja varten, sekä renkailla kuljetettavia (28,5kg).

UV-C LAITTEITA MYÖS ESINEIDEN PUHDISTAMISEEN

UV-C on kaikessa tehokkuudessaan myös hellävarainen teknologia. Laitteet, jotka ovat muuten hankala puhdistaa voi aina desinfioida UV-C:llä. Kännykät, tabletit, avaimet, luottokortit, lelut, pesuharjat jne. 6 minuutin käsittely tuhoaa 99,9% mikrobeista. Esineen tulee olla kuiva.

LOPPUSILAUS HOMEKOHTEIDEN LOPPUSIIVOUKSEEN

HySpray vetyperoksidijauhekaasutus on vallallaan oleva desinfiointimuoto mm. sairaalatiloissa. Menetelmä on tehokas ja käyttöperiaatteeltaan samantyyppinen kuin UV-C desinfiointilaitteiden – ihmiset ja eläimet ulos, ovet kiinni ja laite käyntiin.

Toimenpiteen jälkeen on varattava noin tunnin varoaika ennen tilan käyttöönottoa. HySpray laitteen käyttö vaatii vaikuttavat nesteet. Menetelmä ei jätä ainejäämiä pinnoille.

Teknologia vaikuttaa myös hajuihin, joten se toimii hyvin homekohteiden loppusiivouksen tai vuokra-asuntojen asukkaanvaihdon yhteydessä.

JATKUVAA DESINFIOINTIA SUOJAAMAAN TILOISSA OLESKELEVIA IHMISIÄ

Aerte laitteiden luonnonmukainen teknologia mahdollistaa sisäilman jatkuvan desinfioinnin, jolloin tila on turvallinen käyttää. Laitteet tuottavat sisäilmaan ulkoilman puhtaudestakin huolehtivia happiyhdisteitä, jotka eliminoivat ilmasta elävät mikrobit välittömästi niiden saapuessa vaikutusalueelle. Tällöin mikrobit, kuten virukset, bakteerit ja homeitiöt eivät ehdi ihmisen hengitysilmaan.

Selkeimpiä tuloksia on nähty homekohteissa, joissa oirehtivien oireet ovat loppuneet ja he ovat näin pystyneet oleskelemaan tiloissa kunnes ongelmat on saatu ratkaistua.

Aerte laitteita myydään ympäri maailman ja teknologiasta on tehty laajoja teho- ja turvallisuustutkimuksia. Teknologiaa on testattu mm. leikkaussaleissa ja laboratorioissa, joissa sen on todettu pitävän sekä sisäilman, että pinnat ohjearvojen puitteissa.

TUTKITUSTI TEHOKKAITA

Kaikki valikoimamme laitteet ovat CE merkittyjä, turvallisia ja tehokkaita. Lisätietoja ja tutkimustuloksia löytyy www.terveystekniikka.fi, voit myös olla yhteydessä asiantuntijoihimme Puh 045 609 9000/ info@terveystekniikka.fi ja sopia tapaamisesta.

Julkaistu: 10/2020

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »