mainos_1024

Märkätilat (kylpyhuoneet, saunat, talopesulat)
Turvallisuus (vesi)
Yhteiset tilat (saunat, talopesulat)

Design ja toiminnallisuus ohjaavat yhä monipuolistuvan hanamarkkinan kehitystä

artikkelikuva: Design ja toiminnallisuus ohjaavat yhä monipuolistuvan hanamarkkinan kehitystä

Grana Oy on suomalainen hanavalmistaja, joka vannoo kauniin ja kestävän designin nimeen. Myyntipäällikkö Matti Leppänen katsoo, että kuluttaja on viimeisten vuosien aikana oppinut vaatimaan katseenkestävää funktionaalisuutta aivan uudella tavalla – paljolti kiitos verkon yltäkylläisen designtarjonnan.

”Se, miltä tuote näyttää, on koko ajan tärkeämpää. Kun hyvä ulkonäkö vielä yhdistyy huippuluokan toiminnallisuuteen, voittava resepti alkaa olla käsillä”, Leppänen toteaa.

Granan innovatiivisen hanadesignin inspiraationa on usein puhdas, suomalainen luonto. Lopputuloksena on valikoima, jossa on ajatusta ja luonnetta.

Erottumista markkinoilla myös tarvitaan, sillä asiakas on kenties vaativampi ja fiksumpi kuin koskaan:

”Kaikesta näkee, että kuluttaja osaa vertailla tuotteita ja vaatia laatua. Samalla hintatietoisuus on selvästi noussut, kun netin avulla kaikki hintatieto on ihmisten ulottuvilla”, Leppänen kuvailee.

kuva

Granalta voi myös tiedustella hanoja – esimerkiksi hotelleihin, kauppakeskuksiin, laivoihin tai kerrostaloyhtiöihin – jossakin tietyssä värissä tai vaikkapa varustettuna omalla logolla, joka on painettu kahvaan. ”Pienenä valmistajana olemme joustava ja voimme toteuttaa nopealla aikataululla erikoisempiakin toiveita”, kertoo Leppänen.

Mattamusta piristi koronakriisissä

Granan viimeaikaisiin hitteihin kuuluvat esimerkiksi mattamustat hanat, jotka villitsivät kansaa koronavuonna 2020.

”Mattamusta lähti tosi vahvasti vetämään viime vuonna”, vahvistaa Leppänen.

kuva

Viime vuosi sujui Granalla etupäässä positiivisissa merkeissä: kun kansalaiset eivät voineet matkustaa eivätkä uskaltaneet mennä ravintolaankaan, aika moni alkoi miettiä vaikkapa pientä kylppäriprojektia.

”Erilaiset uudistukset ja piristykset kotiin ovat alkaneet kiinnostaa. Tämä on se näppituntuma, mikä on syntynyt keskusteluissa jälleenmyyjien kanssa”, toteaa Leppänen.

Hana kasvoi katseenvangitsijaksi

Granalla hanojen kehittäminen aloitettiin jo vuonna 1998. Vuosituhannen vaihteessa alkoi suomalaisten kiinnostus kodin sisustamisessa kohdistua myös keittiöihin ja kylpyhuoneisiin ja Grana oli heti trendissä kiinni.

”Hanojen ja suihkujen rooli kodin sisustuselementteinä on kasvanut koko ajan, samoin kuin erilaisten toteutusmahdollisuuksien määrä.”

Tätä nykyä Grana on yksi Suomen suosituimmista hanamerkeistä, joka toimii Pirkanmaalla Akaan kaupungissa.

”Suunnittelemme tuotteemme kotimaassa ja komponentit valmistetaan tunnettujen yhteistyökumppaneiden tehtailla Euroopassa ja Aasiassa. Tuotteiden kokoonpano tehdään vakiintuneella alihankkijallamme Kiinassa”, Leppänen taustoittaa.

kuva

Turvallisuus edellä

Grana testauttaa tuotteensa Suomessa kolmannen osapuolen toimesta. Leppänen kertoo, että sadesuihkujen sekoittajat ja putkistot valmistetaan samasta korkealaatuisesta ja turvallisesta messingistä, jota yritys käyttää keittiö- ja pesuallashanoissa.

Lisäksi lähes kaikki Granan hanat kuuluvat ääniluokkaan 1.

”Äänimittausten ja painekokeiden uudet tulokset löytyvät nettisivultamme”, kertoo Leppänen.

Asentajan lempparihana

Mikään salaisuus ei ole sekään, että Grana on jo pitkään ollut LVI-asentajien suosikkibrändejä – eikä vähiten FastFix-pikakiinnityksen ansiosta. FastFixin avulla hana voidaan asentaa altaaseen jopa alle 30 sekunnissa, ilman altaan alla konttaamista ja hankalaa kurottelua.

Kun muistaa, että perushanan keskimääräinen asennusaika on noin puoli tuntia, FastFix säästää LVI-asentajalta todella paljon aikaa ja vaivaa. ”Loppupeleissä tämä mahdollistaa myös pienemmät kustannukset kuluttajalle”, lisää Leppänen.

FastFix-tuotteen alkuperäinen ideakin syntyi LVI-asentajien toiveesta: ammattikunta toivoi hanaa, joka olisi nopeampi asentaa ja jossa olisi pidemmät, taipuisat putket.

”FastFix on eduksi erityisesti urakointikohteissa, jossa asennettavana on useita hanoja”, tietää Leppänen.

Lisätietoja: www.grana.fi

Teksti: Sami J. Anteroinen

kuva

Julkaistu: 02/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »