mainos_1047

Energiatehokkuus
Julkisivut

Tietoisuus aurinkosuojauksen hyödyistä lisääntyy

artikkelikuva: Tietoisuus aurinkosuojauksen hyödyistä lisääntyy

Toimivan aurinkosuojauksen hankintakustannus voi olla jopa nolla euroa, kun säästöt saadaan heti jäähdytyslaitteiston hankintakustannuksista.

AURINKOSUOJAUKSELLA ON ollut aliarvostettu rooli rakennusprojekteissa. Aurinkosuojaus on saatettu hoitaa vain laittamalla käsikäyttöiset sälekaihtimet ikkunoihin ikään kuin asia olisi sillä ratkaistu.

”Vanha tapa oli tehdä energialaskelmat niin, että sälekaihtimet ovat aina kiinni. Jos ongelmaa ylilämmön suhteen oli edelleen, suunniteltiin vain tehokkaampaa myllyä hoitamaan jäähdytystä”, sanoo projektimyyntipäällikkö Juhana Repo Artic-Kaihdin Oy:stä.

Kunnollinen aurinkosuojaus ei ole edes rahasta kiinni. Päinvastoin. Se säästää itsensä pian takaisin.

kuva

”Jossain rakennustyypeissä voitaisiin hyvällä aurinkosuojauksen suunnittelulla välttää kokonaan jäähdytysjärjestelmän tekeminen ja lähes aina ainakin pienentää selvästi jäähdytysjärjestelmän tehoa ja sen käyttämää sähköenergiaa”, Juhana Repo lupaa.

Erilaisia aurinkosuojausratkaisuja ovat muun muassa erilaiset kaihtimet, verhot ja markiisit. Paras energiataloudellinen ja käyttäjäystävällinen ratkaisu saavutetaan yhdistämällä ulko- ja sisäpuolinen aurinkosuojaus käyttäjän toiveiden mukaan toimivaksi optimaaliseksi kokonaisuudeksi.

Alan tunnettuus kasvussa

Tilanne aurinkosuojauksen tunnettuuden suhteen ei ole kuitenkaan täysin toivoton. Rakennuksien suunnittelijat ja arkkitehdit ymmärtävät jo dynaamisen aurinkosuojauksen, eli automatisoidun ja olosuhteiden mukaan säätyvän aurinkosuojauksen päälle.

”Ihan parin viime vuoden aikana on nähty tosi kovaa kasvua asian ymmärtämisessä ja kiinnostuksessa. Voisi mainita, että nykyään valveutuneet suunnittelijat jo tuntevatkin aika hyvin eri tuotteiden mahdollisuudet”, Repo kehuu.

Artic-Kaihdin Oy on aurinkosuojauksen markkinajohtaja Suomessa. Sen palveluihin kuuluu myös suunnitteluapu suunnittelijoille tärkeässä rakennuksen suunnitteluvaiheessa.

kuva

”Autamme mielellämme kohteiden suunnitteluvaiheessa laskelmien tekemisessä tai itse tuotteiden sijoitteluun ja määrittelyyn liittyvissä kysymyksissä”, Juhana Repo lupaa.

”Mitä aikaisemmassa vaiheessa projektia aurinkosuojausta päästään suunnittelemaan, sitä paremmin on mahdollisuuksia ottaa asia tehokkaasti haltuun”, Repo jatkaa.

Esimerkkinä Repo nostaa vasta Senaattikiinteistöille tehdyn urakan eräässä uudessa kiinteistössä. Rakennuksessa oli kärsitty alusta asti ylilämmöstä.

”Asennettuamme ulkopuoliset screenit ongelmat hävisivät”, Repo sanoo.

Teksti: Esa Pesonen
Kuvat: Artic Store

Julkaistu: 07/2021

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikka



Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »