Energiatehokkuus
Lämmitys

IMI Hydronic Engineering

Patteriverkoston säätö ja tasapainotus säästää lämmityskuluissa

artikkelikuva: IMI Hydronic Engineering

Motivan mukaan jopa kolmessa neljäsosassa suomalaisista asunnoista tarvittaisiin lämmitysjärjestelmän eli patteriverkoston tasapainotusta ja säätöä. Patteriverkoston säätö pienentää usein merkittävästi kiinteistön energiakulutusta ja lämmityskustannuksia sekä varmistaa miellyttävät sisäolosuhteet jokaisessa huoneistossa.

Vanhassa talossa voi olla, että lämpötilat ovat olleet jo pitkään epätasaisia. Näin ei välttämättä edes huomata, että järjestelmä kuluttaa hukkaan energiaa. Huonelämpötila voi olla kohdallaan, mutta se saadaan aikaan liian suurella energiankulutuksella lämpövuotojen vuoksi.

”Patteriverkoston säätö jää usein tekemättä erilaisten rakennuksen energiatehokkuutta parantavien remonttien yhteydessä. Aina ei tulla ajatelleeksi, että patteriverkoston säätö pitäisi aina tehdä samalla kertaa. Tällöin remontista saadaan täysi hyöty irti”, tekninen päällikkö Mikko Lättilä IMI Hydronic Engineeringistä toteaa.

Patteriverkoston tasapainotus voi säästää lämmityskuluissa jopa 10 – 15 prosenttia. Tasapainotus parantaa myös kiinteistön asumismukavuutta, kun epätasaiset huonelämpötilat saadaan oikeiksi ja vakaammiksi.

””Patteriverkoston tasapainotuksen takaisinmaksuaika on yleensä hyvin lyhyt. Tasapainotus saattaa maksaa itsensä takaisin jopa alle vuodessa. Sen jälkeen toimenpide tuottaa puhdasta säästöä taloyhtiölle. Venttiilejä ei aina tarvitse edes vaihtaa tasapainotuksen yhteydessä”, Lättilä sanoo.

Kaikki tarvittavat tuotteet samalta toimittajalta

IMI Hydronic Engineering on johtava kansainvälinen vesikiertoisten järjestelmien järjestelmäratkaisujen toimittaja, jolla on kokemusta yli 100 000 projektista. Yrityksen valikoimissa ovat kaikki lämmitysjärjestelmän tasapainotuksessa tarvittavat tuotteet: linjasäätöventtiilit ja esisäädettävät patteriventtiilit tai vaihtoehtoisesti automaattiset patteriventtiilit, jotka löytyvät IMI TA – Virtauksen säätö- ja maksimirajoitusventtiilit -tuotesarjasta.

Lisätietoja: www.imi-hydronic.fi

Julkaistu: 05/2019

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »