mainos_1024

Lämmitys (maalämpö)

Maalämpöön siirtyminen on nyt kannattavampaa kuin koskaan

artikkelikuva: Maalämpöön siirtyminen on nyt kannattavampaa kuin koskaan

Ympäristöystävällinen, riippumaton ja taloudellisesti kannattava maalämpö on erinomainen valinta taloyhtiöille ja kiinteistöille niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä. Erityisen houkuttelevaksi geoenergiaan siirtymisen tekevät tällä hetkellä taloudelliset syyt: investointikustannukset maalämpöön ovat tulleet alas verrattuna viime vuoteen ja esimerkiksi kaukolämpöenergian hinta on ollut nousussa.

Tavoitteena taloyhtiöiden omavaraisuus

Maalämpöön siirtyminen on ennen kaikkea taloyhtiöille mahdollisuus pienentää riskejä ja siirtää isotkin kiinteistöt omavaraiseen puhtaan energian lämmitysjärjestelmään.

Rototec Oy

”Meidän arvioidemme mukaan maalämmön investointikustannukset ovat laskeneet reilusti vuoden takaiseen verrattuna. Samalla kun muiden energiamuotojen hinnat ovat nousussa tämä tarkoittaa sitä, että investoinnin takaisinmaksuaika voi olla erittäinkin nopeata”, kertoo Rototecin suunnittelutiimin vetäjä Joona Saari.

Maalämpö lisää taloyhtiöiden omavaraisuutta: suurin osa energiasta tuotetaan kiinteistön omalta tontilta ilmaiseksi, jolloin taloyhtiön suurimmasta kuluerästä eli ostetusta lämmitysenergiasta on mahdollista leikata merkittävästi.

Rototec Oy

Kilpailutilanne suosii asiakasta

Oikean kumppanin löytäminen koko maalämpöprojektin suunnitteluun ja toteuttamiseen on äärimmäisen tärkeää. Tällä hetkellä tilanne on taloyhtiöiden kannalta hyvä, sillä kumppanin valintaan pystyy aidosti vaikuttamaan.

”Uskomme vahvasti, että Rototec on tällaisessa tilanteessa fiksu valinta. Meillä on aidosti osaamista, kalustoa ja kapasiteettia toteuttaa projekteja Hangosta Utsjoelle. Pitkä kokemus myös näkyy kokonaisuuden hallinnassa sen suhteen, että tiedämme myös kaivon ulkopuolisista toiminnoista, mitä siellä lämmönjakohuoneessa tapahtuu ja mitä asioita siellä täytyy huomioida”, Saari sanoo.

Rototecilla toiminta nojaa osaltaan myös vahvaan omaan suunnitteluun, jonka kautta pystytään tuottamaan asiakkaalle kustannustehokkain ja teknisesti paras mahdollinen ratkaisu.

”Oman suunnittelun ansiosta pystymme kustannusten optimoinnin lisäksi minimoimaan asiakkaan pihalle ja ympäristölle aiheutuvat haitat. Kaivokentät saattavat joissakin suunnitelmissa sijaita laajalla piha-alueella, kun me Rototecilla taas pyrimme siihen, että kaivot pysyvät suorissa linjoissa”, Saari jatkaa.

Rototec Oy

Hyvän suunnittelun myötä remontin aikana huomioidaan kulkuväylät ja muut vastaavat siten, että asukkailla on esteetön mahdollisuus käyttää kiinteistöjä myös sinä aikana, kun porauksia tehdään. Taloyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille Rototec haluaakin olla ennen kaikkea vaivaton ja luotettava kumppani, jonka puoleen käännytään jo aikaisessa vaiheessa projektia.

”Vaikka iso firma onkin kyseessä, niin meillä ei ole sellaista raskasta kasvotonta koneistoa, vaan projektin vetäjämme kommunikoivat suoraan ihmiseltä ihmiselle,” Saari toteaa.

Tiivistettynä maalämpö siis parantaa kiinteistön energiaomavaraisuutta ja tekee kiinteistön lämmityskuluista ennakoitavat ja markkinahinnoista riippumattomammat.

Lisätietoja: www.rototec.fi

Julkaistu: 01/2024

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikka



Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »