mainos_891

Vahinkosaneeraus (home)

Homepöly poistettava sisätiloista ja huoneilmasta

artikkelikuva: Homepöly poistettava sisätiloista ja huoneilmasta

Sisäilmaongelmakohteissa tilojen käyttäjät altistuvat erilaisille mikrobeille, kuten hiivoille ja homeille, joilla voi olla haitallisia terveysvaikutuksia. Esimerkiksi kosteusvauriokohteen mikrobit voivat aiheuttaa infektioita ja allergioita, astmaa ja keuhkoputkentulehduksia. Lapsilla riskikertoimet ovat korkeammat kuin aikuisilla.

JD-Clean on erikoistunut muun muassa homepölysiivouksiin, joiden avulla tiloista poistetaan mikroskooppiset homeitiöt, rihmastot ja sädesienet.

”Sisäilmaongelmaisissa kohteissa tulee aina ensin selvittää ongelmien syyt sekä poistaa homeiset ja muuten vaurioituneet rakenteet ja rakennusmateriaalit”, toimitusjohtaja Dennis Fallenius korostaa.

”Itse homepölysiivous tulee vasta saneerauksen ja rakennussiivouksen jälkeen.”

Pölynhallinta – tärkeä osa saneerausta

Etenkin kosteusvauriokohteiden saneerauksessa mikrobit tuovat omanlaiset haasteensa.

”Homesaneerauksessa haitallisen homepölyn määrä saattaa kasvaa jopa miljoonakertaiseksi alkuperäiseen tilanteeseen verrattuna. Sen takia pölynhallinta on erityisen tärkeää koko saneerauksen ajan”, Fallenius kertoo.

kuva

”Etenkin tällaisissa isoissa projekteissa JD-Clean tulee mukaan jo alkuvaiheessa. Me suunnittelemme ja toteutamme projektin pölynhallinnan muiden urakoitsijoiden työvaiheita mukaillen. Tämä takaa, että homepölyä ei jää rakenteisiin muhimaan.”

”Hyvä pölynhallinta turvaa paitsi tilojen käyttäjien, myös rakennustyöntekijöiden terveyden”, Fallenius muistuttaa.

Myös irtaimisto puhdistuu homepölystä

Kosteusvauriokohteessa sijaitsevat huonekalut, harrastusvälineet tai elektroniikkakaan eivät säästy mikrobeilta. Koska irtaimistoon sitoutuu homepölyä ja homeiden aineenvaihduntatuotteita, tavaroita ei voi suoraan siirtää uusiin saneerattuihin tiloihin.

JD-Clean puhdistaa myös irtaimiston rakennusterveysasiantuntijoiden kanssa rakennetuissa erityisissä puhdistustiloissa.

”Aiemmin irtaimisto hävitettiin usein kokonaan, mutta nyt on ymmärretty, että sitä voi myös puhdistaa”, Fallenius kertoo.

”On myös kustannustehokkaampaa ja ekologisempaa puhdistaa irtaimisto, kuten huonekalut ja elektroniikka, kuin ostaa kokonaan uudet. Tietysti jos irtaimisto on todella homeista tai muuten vaurioitunutta, sitä on vaikea pelastaa.”

”Tarvittaessa testaamme irtaimiston puhdistettavuuden koepuhdistuksen avulla. Voimme myös hävittää puhdistettavaksi kelpaamattoman irtaimiston asianmukaisesti. Pyrimme aina asiakkaan kannalta parhaisiin ratkaisuihin.”

kuva

Homepölysiivouksessa ammattilaiset asialle

Kosteusvaurion saneerausprojekteissa homepölysiivous on tärkeä osa pölynhallinnan kokonaisuutta. Homepölysiivous ei kuitenkaan suju hetkessä.

”Oikeaoppisessa homepölysiivouksessa on monta eri vaihetta”, Fallenius kertoo.

”Me teemme homepölysiivouksen aina oikeaoppista siivousjärjestystä noudattaen. Myös asianmukaiset suojavarusteet ovat erittäin tärkeät jo työntekijöidemme hyvinvoinnin ja terveyden kannalta.”

JD-Clean tekee homepölysiivousten ohella myös muita erikoispuhdistuksia, kuten allergiasiivouksia, rakennussiivouksia ja jälkivahinkotöitä.

”Teemme monia erilaisia erikoispuhdistustöitä”, Fallenius kertoo.

”Tässä työssä pitää olla rautainen ammattitaito, sillä jokainen projekti on omanlaisensa. Esimerkiksi jälkivahinkotöihin kuuluvat palo- ja viemärivahinkopuhdistukset, häätösiivoukset sekä kalmapuhdistukset vaativat paljon erikoisosaamista. Meillä on onneksi kokeneet ja ammattitaitoiset työntekijä, jotka osaavat asiansa”, hän kehuu.

Lisätietoja: www.jd-clean.fi

Teksti: Ari Mononen

kuva

Julkaistu: 01/2022

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

mainos_906Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »