mainos_1054

Julkisivut (parvekkeet)

Parvekkeet paremmiksi

artikkelikuva: Parvekkeet paremmiksi

Ikkunoiden ohella myös parvekkeiden remontointi on merkittävä osa kiinteistöjen julkisivujen kunnossapitoa.

”Parvekeremontitkin lähtevät liikkeelle kuntotutkimuksista. Varsinkin yli 50 vuoden ikäisissä parvekkeissa voi alkaa olla puutteita betonin laadussa”, Rakennuskonsultointi Treuthardt Oy:n Markus Treuthardt toimitusjohtaja pohtii.

Kuntotutkimuksessa on tarkoitus selvittää parvekkeen kunto ja sillä perusteella tehdä päätöksiä uusitaanko parvekkeet kokonaisuudessaan vai voidaanko ne vielä korjata.

”Mikäli korjaustarpeita on paljon, on mahdollisesti teknisesti ja taloudellisesti järkevämpää uusia koko parvekelaatta.”

Parvekkeisiin liittyy oleellisesti myös niiden turvallisuus. Parvekekaiteet ja niiden kiinnitykset tulee huomioida korjaussuunnittelussa aina myös käytön kannalta ja vanhojen arvorakennusten osalta ulkonäkö tulee ottaa kuitenkin myös huomioon.

Jälkiasennettuja parvekkeita

Ellei talossa ole entuudestaan parvekkeita, niitä voidaan mahdollisesti asentaa jälkeenpäinkin. Hyvät ja viihtyisät parvekkeet nostavat kiinteistöjen arvoa.

”Ainakaan Helsingissä rakennusvalvonta ei yleensä salli parvekkeiden jälkiasennuksia kadunpuolen julkisivuihin, mutta monesti kyllä sisäpihojen puolelle. Kaupungeissa voi olla arvotaloja, jotka sijaitsevat hyvillä paikoilla mutta joissa ei ole parvekkeita”, Treuthardt sanoo.

Hänen mukaansa parvekelaatta voidaan upottaa esimerkiksi rakennuksen tiilirunkoon. Kevyempi vaihtoehto voi olla niin sanottu ranskalainen parveke, joka tuo jonkinlaista parvekkeen tuntua.

”Kaupunkien keskustojen vanhojen arvotalojen parvekkeisiin ei juuri asenneta lasituksia, koska ne muuttaisivat liiaksi julkisivujen ulkonäköä. Uudemmista rakennuksissa ja lähiöiden kiinteistöissä parvekelaseja käytetään paljon.”

”Ellei talossa ole entuudestaan parvekkeita, niitä voidaan mahdollisesti asentaa jälkeenpäinkin.

Kokeneet tekijät työmaille

Vuonna 1997 perustettu Rakennuskonsultointi Treuthardt Oy on erikoistunut rakennusten julkisivujen, porrashuoneiden, vesikattojen korjaussuunnitteluun sekä työmaavalvontaan.

Vuosien mittaan yritys on ollut mukana yli 3 000 kohteen korjausrakentamishankkeissa.

Toimitusjohtaja Treuthardt korostaa, että sekä ikkunoiden että parvekkeiden korjaushankkeisiin on syytä rekrytoida parhaat osaajat ja asiantuntijat jo alusta pitäen.

”Töihin tarvitaan kokeneita ammattimaisia urakoitsijoita, joilla on myös näyttöä osaamisestaan. Rakennuskonsultillakin on tärkeä rooli remontin alkuvaiheissa, kun valitaan hankkeeseen oikeat urakoitsijat.”

”Silloin työt lähtevät hyvin liikkeelle. Kaikki kohteet eivät sovi kaikille tekijöille”, Treuthardt painottaa.

Teksti: Ari Mononen
Kuva: Rakennuskonsultointi Treuthardt Oy

Julkaistu: 02/2023

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 2/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikka



Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »