mainos_990

Energiatehokkuus
LVI
Putkiremontit

Etäluettavat vesimittarit tuovat kustannussäästöjä

artikkelikuva: Etäluettavat vesimittarit tuovat kustannussäästöjä

Huoneistokohtaisten vesimittareiden ja etäluentajärjestelmän avulla vedenkulutusta on helppoa seurata. Etähallinta ja laskutuksen automatisointi sujuvoittavat järjestelmän käyttöä. Järjestelmä voidaan rakentaa langallisena tai langattomana.

Uudis- ja linjasaneerauskohteisiin tulee asentaa huoneistokohtaiset etäluettavat vesimittarit. Olemassa olevat mittarit on muutettava etäluettaviksi 1.1.2027 mennessä.

Huoneistokohtainen mittaus vähentää vedenkulutusta. Etäluettavalla mittarilla kulutusta on helppoa seurata”, sanoo Saint-Gobain PAM Finland Oy:n mittaustekniikan myynnistä vastaava Alexander Volkov.

Saint-Gobain PAM toimittaa laadukkaita vesihuollon ja kiinteistötekniikan tuotteita. Mittaustekniikan tuotevalikoimaan kuuluu mm. vesi- ja energiamittareita, mittarinluentajärjestelmiä ja etäluentalaitteita.

kuva

Helppokäyttöinen seuranta ja hallinta

Saint-Gobain PAM Finlandin mittarinluentajärjestelmä mukautuu joustavasti erilaisiin tarpeisiin. Järjestelmä koostuu avoimen protokollan M-Bus -pohjaisista kylmä- ja lämminvesimittareista sekä keskusyksiköstä.

Keskusyksikkö voidaan liittää helppokäyttöiseen PAM Flatco -etäluentajärjestelmään, joka sisältää modeemin, datayhteyden sekä asuntokohtaiset pin-koodilla suojatut QR-koodit, joiden avulla asukkaat voivat seurata vedenkulutustaan.

”PAM Flatco on pilvipohjainen ja nykyaikainen raportointijärjestelmä. Vedenkulutustiedot voidaan siirtää ohjelmistorajapintojen kautta automaattisesti useisiin eri laskutusjärjestelmiin”, sanoo Volkov.

PAM Flatcon etähallintaominaisuus helpottaa isännöitsijän ja huoltoyhtiön arkea. Vuotohälytystoiminnon avulla mahdolliset vuodot havaitaan nopeasti.

kuva

Toteutus langallisena tai langattomana

Huoneistokohtainen etäluettava vedenmittaus voidaan toteuttaa langallisena tai langattomana kohteesta riippuen. Järjestelmään voi liittää myös huoneistokohtaisia kaasu-, sähkö- tai lämpöenergiamittareita.

”Langallinen järjestelmä kannattaa asentaa, mikäli linjasaneerauksen yhteydessä uusitaan kaapelit ja sähköverkosto”, Volkov sanoo.

Langaton järjestelmä perustuu vesimittarin yhteyteen asennettavaan radiomoduuliin, joka lähettää signaalin keruulaitteeseen. Kuuluvuutta voidaan tarvittaessa parantaa signaalinvahvistimella.

Saint-Gobain PAMin mittarinluentajärjestelmä on yhteensopiva eri valmistajien laitteiden kanssa. Tuotekehityksessä on huomioitu asiakkaiden tarpeet, käyttäjäystävällisyys sekä erinomainen suorituskyky ja kustannustehokkuus.

Lisätietoja: www. pamline.fi

Teksti: Merja Maukonen

kuva

Julkaistu: 04/2023

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka

KITA - kiinteistö & talotekniikka - uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
KITA 1/2024

KITA - Kiinteistö & talotekniikkaSeuraa KITA - kiinteistö & talotekniikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »